🚨 NIEUW!🚨 NOXIE PREMIUM VERZWARINGSDEKEN 2.0😍

Hoe zwaar moet een verzwaringsdeken zijn?

Het gewicht van een Noxie verzwaringsdeken kan variëren van 6kg tot 10kg. Het is erg belangrijk dat jouw toekomstige verzwaringsdeken past bij jouw lichaam. Het gewicht voor een verzwaringsdeken is afhankelijk van je eigen lichaamsgewicht. Lees verder en kom erachter hoe je dit het beste doet.

Het extra gewicht van een verzwaringsdeken

De verzwaarde vulling is waar de verzwaringsdeken haar naam eer aan doet. Deze vulling is anders dan de vulling in je eigen deken thuis. Vaak is de verzwaringsdeken gevuld met plastic of galzen kralen/parels. Bij de Noxie verzwaringsdeken bestaat de vulling uit duurzame glasparels. Omdat de verzwaringsdeken uit meerdere lagen bestaat, wordt de vulling (en dus het gewicht) gelijkmatig verdeeld over het hele deken. Hierdoor is de deken niet benauwend.

Het is belangrijk dat jouw verzwaringsdeken het juiste gewicht heeft. De deken moet namelijk net zwaar genoeg zijn, zodat je een lichte en ontspannende druk ervaart. Is het deken te zwaar, dan is er kans op benauwdheid en moeite met draaien in bed. Dit werkt averechts en zorgt er juist voor dat je niet kan ontspannen in bed.

Echter, wanneer de deken te licht is dan zal het geen groot verschil zijn met je huidige deken. De deken moet wel zwaar genoeg zijn om druk uit te oefenen op het lichaam.

Hoe bereken ik het juiste gewicht voor mijn verzwaringsdeken?

Het juiste gewicht van een verzwaringsdeken is afhankelijk van je eigen lichaamsgewicht. Een vuistregel voor een correct gewicht is tussen de 9% en 12% van je lichaamsgewicht. Dus voor een volwassene tussen de 86kg – 95kg betekent dit dat de verzwaringsdeken 9kg moet zijn. Goed om te weten is dat deze vuistregel een algemene richtlijn is. Het kan zijn dat je een zwaardere druk gevoelsmatig fijner vindt. Dan kan je natuurlijk ook een hoger gewicht kiezen. Het is aan te raden om niet onder de 7% van je lichaamsgewicht te gaan. En let op: je deken moet nooit boven de 25% van je lichaamsgewicht uitkomen. Een te zware deken kan juist averechts werken en je met een benauwd gevoel wakker houden. Dit geldt voor volwassenen, maar ook voor kinderen. 

Hieronder volgt een makkelijk overzicht van hoe zwaar jouw verzwaringsdeken moet zijn.

 

Dit extra gewicht klinkt waarschijnlijk als veel, maar dit is niet het daadwerkelijke gewicht dat jij voelt in bed. Doordat het gewicht van de verzwaringsdeken is verspreid over de hele deken voelt het niet zo zwaar.

De Noxie verzwaringsdeken heeft veel voordelen. Door het juiste gewicht te kiezen kan jij genieten van een optimale nachtrust. De 5 voordelen van een verzwaringsdeken zijn te vinden in De 5 voordelen van een verzwaringsdeken.

Nederlands